Het stond al een even online, maar via De Digitale versnelling las ik nu pas dit artikel over de kracht van video.

Zo blijkt dat 72% van de consumenten graag zou bijleren over producten of diensten via video. Video geeft de kans echt te connecteren. Bovendien is het directer: mensen kijken & luisteren liever naar een interessante boodschap dan die te lezen. Wie video nu slim inzet, maakt het verschil.

Enkele opvallende cijfers uit het artikel:

  1. Een studie van Google toonde aan dat kijkers wel 95% van de inhoud van een video onthouden. Bij een geschreven bericht blijft er maar 10% van de boodschap hangen.
  2. De tekst op een website of op sociale media wordt maar voor 20% gelezen. Daarna haakt de lezer af.
  3. Een boodschap in videovorm wordt ongeveer voor 80% bekeken.

Meer dan ooit tijd om te investeren in een eigen animatievideo, want in deze coronatijden is face to face communiceren met jouw doelgroep geen evidentie. Val op, lanceer een originele animatievideo en maak het verschil.