“Misschien moeten alle cartoonisten en alle media ter wereld de volgende dagen satire en humor op hun voorpagina’s zetten, in hun titels en in hun hoofdpunten. Geen satire die een hele gemeenschap nodeloos kwetst – dat is geen constructieve bijdrage – maar satire die extremisme en geweld in hun hemd zetten. Laat vanaf nu duizend cartoons verschijnen over IS en Al Qaida. Want dat doet het meeste pijn.”

Die oproep deed VRT-journalist Rudi Vranckx bij de terreuraanslag op de redactielokalen van het Franse satirische blad Charlie Hebdo. Eén van mijn cartoons haalde toen het VRT-journaal (09/01/’15) en werd online geplaatst op Checkpoint Charlie.

Mijn cartoons verschenen ook in een speciale editie van het stripmagazine Stroke en werden tijdens een expositie in Creative Factory (Turnhout) getoond.